Leer of stof? Keuzehulp.
Leer of stof?
Makkelijk. Leer natuurlijk. Heb je wel eens gezien wat er uit een stoffen bank komt?
Bah. Zwarte drab. En dan heb je verder een keurige woning hoor. Altijd stof gezogen, ramen gelapt en de vloer gedweild. Maar een stoffen bank verzamelt zoveel stof en vuil. Daar kun je gewoon niet tegenaan.
Aqua clean, onlywater, easy clean, gemakkelijk te reinigen stoffen. Alleen met water. Ja hoor. Vlekken zijn vaak goed te reinigen. De stof is vaak goed te reinigen. Maar je moet het wel doen,
Boven de tekst een voorbeeld van zo’n stof. Aqua clean / vlekken gemakkelijk te verwijderen met water. Dat klopt. Maar doe je het niet, dan wordt ook deze stof vies. Je ziet een los kussen dat deels gereinigd werd. Alleen met sproei-extractie en Puratex® strong cleaner werd dit schoon.
Leer!
Dan leer! Gemakkelijk schoon te maken. Wekelijks met een licht vochtige doek afnemen. Twee keer per jaar reinigen en voeden. Klaar. Geen stof dat intrekt. Geen muffe geur. Maar heerlijk schoon, Daarom: leer of stof? Leer natuurlijk. Zo gemakkelijk? Nee, dat nou ook niet. Open leersoorten zijn natuurlijk gevoeliger voor vlekken. Maar met goed onderhoud kom je een heel eind. Bij gepigmenteerde leersoorten heb je minder werk.
Oh ja, en leer gaat ook nog eens veel langer mee. Leer is een duurzaam gemaakt hoogwaardig restproduct van de veehouderij. We zien merkbanken van 25 jaar en ouder die er nog steeds prachtig uitzien. Leer kan bijgekleurd worden, gepigmenteerd leer kan gerepareerd worden. Probeer dat eens met kunstleer of stof.